VSCO Cam: professionele filters en een strak design

Dalindcy Koolhoven 2201
Er zijn meer dan genoeg camera-apps beschikbaar, sommige zijn beter dan andere. Naast keuzes als Camera+ en Top camera, is er ook VSCO cam. Een prima, gratis alternatief dat je een combinatie biedt van fotobewerking en een online platform om je foto's te delen. De filters zijn ontwikkelt door Visual Supply Company, een bedrijf dat zich specialiseert in mooie fotofilters. En dat is te zien!

Bewerkingsopties

VSCO Cam is een uitgebreide camera-app. Je kunt naast talloze filters, ook donkere randen, een 'fade' of schaduwen toevoegen. Elk effect is in intensiteit aan te passen. Sommige filters staan standaard in de app, maar je kunt ook zelf een 'pakket' aanschaffen. Soms zijn die gratis en soms kosten ze twee of drie euro. Er zijn ook acties: betaalde filterpakketten zijn dan tijdelijk in de aanbieding of zelfs gratis. Maar echt nodig heb je ze niet; aan de standaard filters heb je meer dan genoeg. Het enige wat VSCO Cam niet heeft, en apps als Camera+ wel, is de mogelijkheid om effecten, zoals hartjes of fotolijsten toe te voegen.  

De filter 'C3'

De filter 'C3'


het effect 'fade'

Grid

VSCO heeft zijn eigen platform (geïntegreerd in de app) waar je foto's op kunt delen. Het is mogelijk om andere VSCO-gebruikers te volgen en hun foto's te bekijken. Het is in eerste instantie te vergelijken met Instagram, maar het is nét een beetje anders. VSCO Grid is een plek voor fotografen om je beste werk te delen, terwijl Instagram gedomineerd wordt door zogenaamde 'selfies' en foto's van koffie. Daarnaast is het bij VSCO Grid onmogelijk om op een foto te reageren of om deze leuk te vinden.


Foto's in de feed van  VSCO Grid

Tekstloos

Het duurt even voor je aan de app gewend bent. Dit komt doordat VSCO Cam zoveel verschillende functies heeft (vijftien in totaal), maar ook door de manier waarop die functies gepresenteerd worden. Voor een groot gedeelte bestaan die uit simpele icoontjes en soms moet je even je weg vinden in de tekstloze communicatie. Echt een probleem is het niet, je hebt het snel genoeg door.  

De app werkt met icoontjes
De app werkt met icoontjes

Aanrader

VSCO-cam is een hele mooie camera-app. De meeste functies zijn gratis en de app is volledig reclame-vrij. De icoontjes zijn op het begin wat wennen, maar al snel sta je daar niet eens meer bij stil. Grid is een interessant idee, dat helaas nu nog in de kinderschoenen staat. De app heeft prachtige filters die je in een handomdraai toe kunt passen om je foto's een professioneel tintje te geven. Wel missen er grappige effecten, zoals het toevoegen van hartjes, fotolijsten of eigen tekst. Ben je vooral op zoek naar een app waarmee je filters kun toevoegen, dan is deze app een aanrader!