Voorkomen: zo verlies je geen waardevolle foto's

Voorkomen: zo verlies je geen waardevolle foto's

Senta Bemelman 164649
Tijdens de vakantieperiode kun je vaak een lange tijd van huis zijn met je camera. In de meeste gevallen laat je jouw laptop thuis, waardoor geheugenkaarten ineens een extra belangrijke rol spelen.
Niets is erger dan dat je na een geweldige reis thuiskomt en erachter komt dat alle mooie foto's verdwenen zijn. Een complete nachtmerrie als je het ons vraagt! Lees daarom snel hoe je jouw geheugenkaarten zodanig gebruikt, dat zorgen over het behoud van foto's verdwijnen als sneeuw voor de zon. Want vaak is de sentimentele waarde van foto's niet terug te halen. 

Voorkomen

Op Photography Life staat een kort overzicht met tips om er op diverse manieren voor te zorgen dat jouw kiekjes niet verloren gaan. Wij kozen er een paar voor je uit. 

1) Back-up

Maak een back-up van geheugenkaarten op je laptop. Als je dit eens in de zoveel tijd (of na ieder fotoavontuur) doet, scheelt dit een hoop zorgen. 

2) Labels

Voorzie alle geheugenkaarten van een label, waar je persoonlijke gegevens op schrijft. Mocht je de geheugenkaart verliezen, dan is er nog een kans dat iemand je deze toestuurt, of contact met je opneemt. Ook kun je voor het overzicht in je archief geheugenkaarten voorzien van een label met een vermelding van de inhoud. Dat scheelt wanneer je geheugenkaarten wilt formatteren. 

3) Camera

Verwijder geen foto's van je camera. Soms is een foto niet duidelijk op het scherm van je camera en verwijder je juweeltjes. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk ruimte besparen, maar koop liever een nieuwe geheugenkaart, dan dat je gemaakte foto's weggooit. 
 
Heb jij nog meer handige tips over het gebruik van geheugenkaarten? Of manieren waarop jij voorkomt dat waardevolle foto's verloren gaan? Laat het in een comment achter onderaan dit bericht. 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Alinda

Tijdens het lezen van dit artikel dacht ik bij punt 2 aan een andere oplossing voor het achterlaten van je persoonlijke gegevens. Soms zie je op Facebook een berichtje langs komen van iemand die een camera heeft gevonden en dan vraagt of iemand personen op de foto's herkent. Mensen gaan dus vaak wel kijken wat er op een kaartje staat. Je kunt dus ook even een klein tekstbestandje op het kaartje zetten met daarin je persoonlijke gegevens.

afbeelding van ElsV

Mijn eerste foto op het geheugenkaartje is er altijd een van een papier waarop mijn adresgegevens en telnr staan, samen met de vraag (in verschillende talen) om het terug te bezorgen in geval van verlies...
Gelukkig nog nooit nodig gehad...

afbeelding van Samuel thorel

Ik heb gewoon 2 externe harde schijven van 1TB en telkens ik nieuwe foto's heb zet ik deze op beide schijven zo als er toch ene zou kapot gaan of crashen hoef ik enkel een nieuwe te kopen en terug kopie nemen van alles da op de nog werkende schijf staat , en zo ben je weer vertrokken en kan je je foto's jaren miss wel je leven lang behouden :-) online ergens gaan opslaan doe ik nie aan mee , no dropbox of cloud niks ....

afbeelding van bosmans lucien

ik heb nog zo een geheugen kaart liggen waarop minstens 800 foto's staan van zuid afrika die niet meer te lezen zijn, weet iemand hier een oplossing voor ( de foto's staan er nog wel degelijk op)

afbeelding van Mandila

What's up, cool web page you have there.

afbeelding van Memnbol

Pharmacy Verify A License Pharmacy Magazine Pharmacy Intern Jobs Pharmacy Manager Pharmacy Jobs Pharmacy Billing And Reimbursement
hi!