Verwissel nooit meer opgeladen en lege batterijen

Voorkomen: Verwissel nooit meer opgeladen en lege batterijen

Senta Bemelman 268
Wanneer je meerdere batterijen voor jouw camera gebruikt, kun je wel eens de verkeerde pakken wanneer je snel weg moet naar een fotografieklus. Vaak is slechts één van beiden opgeladen en grijp je mogelijk de verkeerde. Leer hoe je dit heel gemakkelijk kan voorkomen.

Een lege accu is het laatste waar je op zit te wachten tijdens een fotoshoot. Vooral wanneer je vaak op pad moet met je camera, kun je wel eens de fout maken om de verkeerde batterij mee te nemen. Je kunt voor de zekerheid beide batterijen mee nemen (met een oplader). Of op een simpele wijze altijd weten welke batterij opgeladen is.

Kleurensysteem

Koop een aantal gekleurde elastiekjes gemaakt van plastic. Deze zijn makkelijk rekbaar en kun je zo om de accu heen schuiven. Kies drie kleuren uit en bepaal hun batterijwaarde. Neem bijvoorbeeld de kleuren groen, oranje en rood, net als een stoplicht. Het groene elastiekje staat voor een volledig opgeladen batterij. Het oranje (of gele) elastiekje staat voor een redelijk opgeladen batterij. En de rode variant staat voor een accu die bijna leeg is.

Bepaal ook voor jezelf batterijpercentages bij de kleuren. Een accu valt bijvoorbeeld in de categorie groen als het batterijpercentage tussen de 100% en 80% in zit. De batterij krijgt  een geel elastiekje als het batterijpercentage tussen de 80% en 30% is. En de rode kleur komt voor als het batterijpercentage lager dan 30% is.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta