Voorkom voorspelbare koppelfoto’s

Voorkom voorspelbare koppelfoto’s

Senta Bemelman 1184
Een liefdevol koppel fotograferen levert vaak intieme foto’s op, maar het resultaat kan ook erg voorspelbaar zijn. Voorkom clichéfoto’s met behulp van deze tips.

fotografeer niet het koppel

Dit klinkt misschien niet als een logische keuze, maar fotografeer niet het koppel zelf. Zorg dat het paar vooraf voorwerpen zoekt die hun individuele persoonlijkheden weerspiegelen. Het is daarnaast ook een uitdaging om een relatie in beeld te brengen zonder de personen zelf binnen het frame te plaatsen.

Vind je alleen spullen fotograferen onpersoonlijk? Zorg dan dat je subtiel de aanwezigheid van het stel in de foto verwerkt. Dit kan bijvoorbeeld door een schaduw van de twee op de voorwerpen of de handen van beiden ineen ernaast op tafel.

Een kus, maar dan anders

Laat het paar niet alleen in de verte, hand in hand, elkaar een kus op de mond geven. Een close-up van een kus op de wang, hand of op het voorhoofd kan ook erg intiem zijn en de band tussen beiden weergeven. Gebruik ook humor en laat bijvoorbeeld het paar een gekke bek trekken bij een kus, door dit moment schieten zij waarschijnlijk in de lach en krijg je een natuurlijke foto. 

Natuurlijk

Leer het koppel kennen. Vraag wat ze leuk aan elkaar vinden en vaak beginnen beiden direct te stralen. Zorg dat ze ontspannen zijn en elkaar aan het lachen maken. Is het bijvoorbeeld een spontaan koppel dat graag elkaar uitdaagt en plaagt? Laat ze een renwedstrijd op straat houden. Wanneer je het koppel op een persoonlijk niveau leert kennen, kun je dat als fotograaf gebruiken om een natuurlijke foto te krijgen.

Op Pinterest kun je mooie voorbeelden vinden, neem snel een kijkje!

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Imane

Leuk artikel!