Voorkom inbraken en leg je spullen uit het zicht

Voorkom inbraken en leg je spullen uit het zicht

Fokelien Broekstra 317
Je ziet verschillende reclames voorbij komen om je te waarschuwen voor inbrekers. In sommige wijken staan zelfs borden: zie jij iets verdachts in jouw wijk? Bel 112! Als jij veel dure apparatuur in huis hebt, is het verstandig hier rekening mee te houden als je weggaat!

Inbrekers

Met oud en nieuw ga je misschien naar vrienden of familie om het nieuwejaar in te luiden. Gezellig samen zijn en genieten van al het lekkers op tafel. Inbrekers blijven helaas niet bij hun familie. Zij zien oud en nieuw als uitgelezen kans om in te breken.

Fotoapparatuur

Jij legt je camera vast ook weleens op tafel als je thuis komt van een foto-opdracht. Je camera kan even drogen en jij kunt rustig de foto’s van je camera afhalen. Maar ruim jij hem ook weer netjes op als je weggaat? Als je jouw apparatuur op tafel laat liggen, is er een kans dat een inbreker dit ook ziet, met alle gevolgen van dien. Het lokt ze uit om bij jouw huis in te breken, ze weten immers wat er te halen is.

Wegstoppen

De oplossing is simpel. Leg geen kostbare spullen in het zicht. Stop je camera in een tas en zet hem op een veilige plek. Haal je laptop van tafel, of zorg dat er beschutting is. Met lamellen kun je het zicht bijvoorbeeld een andere kant uitsturen.

Auto

Hetzelfde geldt voor spullen in de auto. Laat jij een tas, camera of andere kostbare dingen, in het zicht van de voorbijgangers laat liggen is de kans op een inbraak een stuk groter. Voorkom dit door je spullen mee te nemen of te verbergen in een afgesloten kofferbak bijvoorbeeld.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien