Voeg een lensflare toe in Photoshop (video)

Voeg een lensflare toe in Photoshop (video)

Senta Bemelman 466
Je kunt jouw foto’s nog mooier maken in Photoshop. Probeer ook eens een lensflare toe te voegen voor verrassende resultaten!

Is de zon nergens te bekennen op de dag waarop je buiten portretten schiet? Probeer in Photoshop achteraf zelf een lensflare toe te voegen voor een creatief resultaat.

Lensflare

Een lensflare krijg je wanneer het (zon)licht vanaf de zijkant in je lens terecht komt. Omdat je lens uit diverse compartimenten bestaat, wordt het licht gereflecteerd wanneer dit niet rechtstreeks erdoorheen komt. Hierdoor zie je een lichte vlek in beeld. Een lensflare kan je portretfoto veel karakter geven. Zo krijg je bijvoorbeeld een zomers gevoel als je een model in een bloemenveld staat en de zon links in beeld de foto een zachte gloed geeft.

Let echter wel op dat de lensflare er natuurlijk uitziet. Houd rekening met waar het licht vandaan komt en probeer goed na te denken of dit mogelijk zou zijn met echt zonlicht. Laat de laag met de lensflare ook mooi samensmelten met de originele foto.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta