Virtuele rondleiding door Grays of Westminster

Virtuele rondleiding door Grays of Westminster

Fokelien Broekstra 418
Grays of Westminster is DE plek voor Nikon liefhebbers! Grays of Minster lijkt op het eerste gezicht een klein winkeltje met camera’s. Maar als je eenmaal in de winkel staat zie je al het moois van Nikon uitgestald in een netjes georganiseerde kelder.

Grays of Westminster

Grays of Westminster werd z’n 31 jaar geleden opgericht door Gray Levett. Hij begon een camerawinkel met alleen maar Nikon apparatuur. Hij wilde met zijn winkel een world-class camera winkel oprichten. Grays of Westminster is te vinden in een rustige wijk in het centrum van Londen, slechts weinig toeristen weten de winkel te vinden.

De winkel

Op het eerste gezicht lijkt de winkel erg klein, Je komt binnen in het gedeelte met de nieuwste camera’s, zodra je de trap af gaat kom je in een stukje geschiedenis van Nikon. Er ligt hier een hoop tweedehands apparatuur van Nikon dat ze in de afgelopen jaren hebben uitgebracht. Waar de winkel ooit begon als een klein postorderbedrijf, is het inmiddels een internationaal bekende winkel, dat al vele awards heeft binnengesleept

Filmers

De winkel is zo bekend, dat vele filmmakers een deal hebben gesloten met de winkel. Mocht er iets met het apparatuur gebeuren dan komen ze bij Grays of Westminster nieuw apparatuur halen. Matt Granger was ook benieuwd geworden naar de bekende Nikon winkel, hij bracht een bezoek aan de winkel en maakte een visuele tour.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien