Virtual Reality: Superbowl vanuit spelersperspectief

Virtual Reality: Superbowl vanuit spelersperspectief

Senta Bemelman 468
Zit jij steevast aan het scherm gekluisterd bij de jaarlijkse Superbowl? Bij de volgende editie is het mogelijk om dit Amerikaanse sportevenement van nog dichterbij mee te maken. Namelijk vanuit het perspectief van spelers. Fox Sport en Intel slaan de handen ineen om Virtual Reality en sport samen te brengen.

Virtual Reality geeft jou de mogelijkheid om je nog meer in te leven in films. Je wordt praktisch gezien onderdeel van de videobeelden die je ziet, doordat je in 360-graden om je heen kunt kijken!

Door Virtual Reality in te zetten, wordt de sportbeleving verbeterd. Je staat zelf op het veld en kijkt mee vanuit het perspectief van de spelers. Daarnaast is dit ook handig om fouten en goals beter te visualiseren in de herhaling.

Voorbeeld

In de onderstaande video kun je zien wat je ongeveer kan verwachten. De wedstrijd wordt niet continu vanuit spelersperspectief weergeven, maar vooral op momenten ingezet om duidelijkheid te geven. Zoals bij een fout, een gemaakt (of gemist) doelpunt, of een overtreding.

Je kunt mogelijk bij de volgende editie van The Superbowl al vanuit het spelersperspectief zien. Dat betekent: in spanning afwachten of deze droom ook werkelijkheid wordt.

<iframe width="790" height="444" src="https://www.youtube.com/embed/ldo2M3NNcvI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta