Vier manieren om gloeilampen te gebruiken

Vier manieren om gloeilampen te gebruiken

Nadja Geskus 522
Gloeilampen hebben nog steeds een onmiskenbare aanwezigheid in het dagelijks leven en ze kunnen zeer handig zijn bij het fotograferen. Deze video tutorial geeft je vier manieren om ze te gebruiken!

Gloeilamp

Een wolfraam gloeidraad in een gloeilamp, gecombineerd met halogeen gas en omsloten kwarts, geeft een constante output en kleurtemperatuur gedurende zijn brandtijd. De lampen zijn betaalbaar en produceren grote hoeveelheden van het zeer heldere, contrastrijke licht. Tevens krijg je er scherpe, duidelijke schaduwen van. De lampen hebben ook een klein nadeel. Ze worden namelijk erg warm en gebruiken aardig wat stroom. Let dus goed op, anders kon je jezelf nog wel eens flink verbranden. De kleurtemperatuur van een Tungsten lamp is 3200K.

Video tutorial

In deze video tutorial krijg je een aantal redenen aangereikt waarom je gloeilampen zou moeten gebruiken bij je fotografie:

Benieuwd wat The Slanted Lens hierover te zeggen heeft? Bekijk dan de video tutorial. Ga voor meer interessante tutorials naar zijn YouTube-kanaal.

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja