Vier fotografen portretteren hetzelfde model

Vier fotografen portretteren hetzelfde model

Senta Bemelman 506
Iedere fotograaf heeft een andere visie. In deze video zie je hoe vier fotografen hetzelfde model portretteren. Bekijk hoe verschillend de resultaten zijn!

Als fotograaf heb jij een unieke kijk op de wereld. Wat je fotografeert en hoe je dit in beeld brengt is erg persoonlijk. Ook de onderdelen en fotografiegenres waarin jij je het beste beweegt, zijn waarschijnlijk heel anders dan andere fotografen. Probeer jouw unieke blik en karakter als fotograaf te koesteren en je eigen stempel ontwikkelen. Leer ook hoe je een eigen stijl ontwikkelt.

In de video zie je hoe vier verschillende fotografen op een compleet andere manier het model in beeld vastleggen. Niet alleen de belichting en compositie zijn anders, maar ook de poses en attributen worden op een totaal andere manier in de foto verwerkt. Bekijk de video snel voor de resultaten en het fotografieproces!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Zelf doen

Deze foto-challenge is ook erg leuk om zelf met je fotografiegroep aan te gaan. Fotografeer allen hetzelfde model of onderwerp. Je kun hierdoor veel van elkaar leren en tegelijkertijd een leuke middag hebben. Bekijk de resultaten gezamenlijk of deel de uiteindelijke foto’s in een gemeenschappelijke Dropbox of Facebookgroep. Voorkom dat iedere persoon talloze foto’s toevoegt door van tevoren een limiet van bijvoorbeeld tien foto’s per persoon. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta