Videotutorial: Schiet betere dronevideo’s

Videotutorial: Schiet betere dronevideo’s

Senta Bemelman 445
Heb je een drone en wil je graag indrukwekkende video’s maken? Gebruik deze handige videotutorial om een eind op weg te komen!

Met een drone kun je vanuit een uniek perspectief de wereld vastleggen. Van bovenaf lijkt het leven erg anders.

Techniek

Je kunt op diverse manieren je video interessant maken. Beweeg van links naar rechts en boven naar beneden. Vlieg ook naar je onderwerp toe en er vanaf. Op deze manier voorkom je saaie, statige beelden. Gebruik ook andere standpunten en schiet zowel laag bij de grond als hoog in de lucht.

Videotutorial

In de onderstaande videotuorial zie je precies waar je op moet letten bij dronevideografie. In rap tempo leer je hiermee hoe je jouw videobeelden professioneler en visueel aantrekkelijker maakt!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta