Videotutorial: portretten bewerken in Lightroom

Videotutorial: portretten bewerken in Lightroom

Senta Bemelman 1178
Een goede portretfoto maken, is een uitdaging. Maar ook de nabewerking is belangrijk. Leer hoe je jouw portret nog mooier maakt in Lightroom!

Bij portretfotografie wil je jouw model zo mooi mogelijk in beeld brengen. In de nabewerking kun je ervoor zorgen dat de belichting net iets meer opvalt en corrigeer je de kleur. Kalibreer regelmatig je beeldscherm van je computer. Hierdoor worden kleuren correct weergeven en voorkom je dat je bewerkte foto’s er totaal anders uitziet op een andere computer of mobiel apparaat. Lees hier meer over het belang van kalibreren.

Videotutorial

In de onderstaande videotutorial zie je in rap tempo hoe je jouw portretfoto’s aanpast. Houd ook het YouTube-kanaal van fotograaf Jessica Kobeissi in de gaten voor meer handige video’s.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Croppen

Je kunt een portretfoto ook krachtiger maken door deze goed uit te snijden. Let erop dat er geen afgehakte armen of benen in beeld zijn. Gebruik ook deze snelgids voor het croppen van protretfoto’s! En vergeet ook niet om jouw mooiste portretfoto in onze Gallery te uploaden!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta