Meerdere belichtingen samenvoegen

Videotutorial: Meerdere belichtingen samenvoegen

Senta Bemelman 545
Door meerdere foto’s met verschillende belichtingen samen te voegen krijg je een mooi resultaat. Leer hoe je dit in Photoshop doet met deze handige videotutorial.

Een goede belichting is essentieel voor een mooie plaat. Soms kan het niet lukken om in één eker een goede belichting op je camera te krijgen. Maak in dit geval foto’s waarin  de schaduwen, middentonen en highlights individueel naar voren komen. Maak de foto’s van exact hetzelfde standpunt.

Meerdere foto’s

Het voordeel van meer foto’s gebruiken, is dat je de drie bovengenoemde onderdelen (schaduwen, middentonen en highlights) specifiek kunt bewerken. Soms kan de nabewerking bijvoorbeeld lastig zijn als je een sterk contrast hebt tussen highlights en schaduwen. Je krijgt daardoor sneller over- of onderbelichting.

Videotutorial

In de onderstaande video zie je stap voor stap hoe je dit doet in Photoshop.  De video is in het Engels, maar kun je gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta