Videotutorial: Landschapsfoto’s met zomerse bloemen

Videotutorial: Landschapsfoto’s met zomerse bloemen

Senta Bemelman 728
In de zomermaanden worden landschappen gesierd met mooie bloemen. In deze handige videotutorial wordt uitgelegd hoe je de bloemen het beste vastlegt.

Bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook om te fotograferen. Wanneer je deze toevoegt aan je landschapsfoto, kan dit je plaat doen opleven.

Perspectief

Kies een laag perspectief en neem een van de bloemen als voorgrond. Hierdoor krijg je diepte in je plaat. Wanneer je vanaf een afstand de bloemen fotografeert, kleuren deze het landschap. Een totaalopname kan een verrassende toevoeging aan je foto zijn.

Leren

Wil je zelf ook leren hoe je de bloemen het beste vastlegt, gebruik de onderstaande videotutorial als leidraad. Hierin wordt niet enkel uitleg gegeven over landschapsfotografie, maar zie je ook direct hoe dit eruit ziet in de praktijk.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta