Videotutorial: Benadruk sproetjes op je foto

Videotutorial: Benadruk sproetjes op je foto

Redactie 2203
Modellen met sproetjes zijn erg geliefd onder fotografen. De unieke stippels geven een gezicht veel karakter. Maar hoe zorg je ervoor dat de sproetjes goed tot hun recht komen bij de nabewerkg?

Modellen met een opvallend gelaatstrek, zoals sproetjes, zijn interessant voor portretfoto’s. Dit komt doordat sproeten een van de zeven schoonheden is.  Fotograaf Jeff Rojas legt in een videotutorial uit hoe je de schoonheid ervan benadrukt in Photoshop en Lightroom.

Tutorial

Begin in Lightroom en bewerk op de onderstaande manier het beste je foto bewerken.

Maak je foto zwart-wit in het ‘Treatment’ menu en kies de optie ‘Black& White mix.’ Werk vervolgens met kleurkanalen, hierdoor kun je een foto beter bewerken omdat je ieder kleurkanaal individueel in kan stellen. Om de lichte huid achter en rondom de sproeten te benadrukken, kun je het beste met Highlights werken. Hierdoor wordt het contrast tussen de sproeten en huid groter.

Open vervolgens Photoshop. Creëer vervolgens in Lightroom een virtuele kopie van je stuk (rechter muisknop en selecteer create virtual copy).  Klik vervolgens op de foto en gebruik de rechter muisknop en kies voor de optie ‘edit in Photoshop’. Zorg wel dat je werkt in de kopie van het origineel. Bewerk de exposure van je foto  en gebruik daarvoor ‘Luminosity’.

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie