Videotutorial: Beginnersfotografie met een klein budget

Videotutorial: Beginnersfotografie met een klein budget

Senta Bemelman 547
Wanneer je net met fotograferen begint, is het aanschaffen van de juiste apparatuur niet enkel lastig, maar vaak ook prijzig. Leer hoe je ook met een kleiner budget begint met fotografie.

Als beginnend fotograaf is het kiezen van apparatuur lastig, omdat je nog weinig weet van de werking van deze producten en waar je op moet letten bij de aanschaf. Probeer door middel van videotutorials te leren welke fotografie-accessoires je nodig hebt en zonder welke apparatuur je niet kunt. Duik daarnaast ook de winkel in voor advies met betrekking tot de aanschaf van apparatuur. Laat je echter niet verleiden door dure foefjes, waar je mogelijk in de praktijk weinig aan hebt.

Vergelijking

In de onderstaande video geeft YouTube-gebruiker Mr200m advies over het aanschaffen van apparatuur tegen een schappelijke prijs. Hierin laat hij zien dat je soms ook op websites zoals Amazon mooie fotografie gear kunt vinden. Vaak kost het zoeken van de juiste apparatuur tijd, maar dit is zeker de moeite waard.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta