Video: Zwart-witfoto’s met de calculatiefunctie in Photoshop

Video: Zwart-witfoto’s met de calculatiefunctie in Photoshop

Senta Bemelman 458
Leer hoe je gemakkelijk kleurenfoto’s zwart-wit maakt in Photoshop. Hiervoor gebruik je de calculatiefunctie.

In Photoshop kun je op veel manieren je foto omzetten in zwart-wit. Probeer ook ens de calculatiefunctie te gebruiken. Wanneer je op het tabblad ‘Image’ klikt zie je ‘Calculations’ in het menu. Hiermee kun je bepalen hoe de foto in zwart-wit eruit ziet. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van blending modi.

In de onderstaande video wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je de calculatiefunctie in Photoshop gebruikt voor mooie zwart-witfoto’s! Deel jouw mooiste resultaat in onze Gallery!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta