Video workshop: portretfotografie in vervallen panden

Video workshop: portretfotografie in vervallen panden

Senta Bemelman 604
Portret- en Urbex-fotografie vinden elkaar in deze video workshop. Leer hoe je deze fotografiegenres combineert voor sfeervolle portretten.

Bij Urbex-fotografie zoek je vervallen of verlaten plekken op met je camera. Muren met afgebladderde verf en meubels met een dikke laag stof geven je foto veel karakter. Wanneer je dit met portretfotografie combineert krijg je verrassende resultaten.

Veiligheid

Wanneer je in vervallen panden fotografeert, is het belangrijk om op je eigen veiligheid en die van je model te letten. In sommige gebouwen kan er sprake van houtrot zijn, waardoor je mogelijk door een houten vloer kunt zakken. Wees altijd alert en ga niet alleen op Urbex-acontuur.

Ga je naar Urbex-locaties? Vergeet deze accessoires niet!

Let op dat je niet zomaar een vervallen pand instapt. Er zijn namelijk wetten en regels waar jij je aan moet houden. Lees hier meer over de wetten en regels waar jij als Urbex-fotograaf mee te maken krijgt.

Kleding

Wanneer je portretfoto’s maakt, is ook de kleding van je model belangrijk. In vervallen panden zijn de muren vaak grauw en is er weinig licht aanwezig. Kies een opvallende kleur om je model naar voren te brengen in de foto. In de onderstaande video workshop zie je meer handige tips voor een mooie plaat.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta