Video: Onzichtbare taferelen vastleggen met een spiegel

Video: Onzichtbare taferelen vastleggen met een spiegel

Senta Bemelman 220
Veel dingen in het leven zijn niet zichtbaar met het blote oog. Kijk interessante taferelen, zoals de warmte van een vlam, worden vastlegt!

In onze omgeving vinden veel zaken plaats, zonder dat wij dit met het oog registreren. Dit fascineerde YouTube-gebruiker Veritasium om dit in beeld te brengen. Hiervoor gebruikt hij een spiegel, een klein LED-lampje en een scheermesje op een statief.

De spiegel werd tegen een muur geplaatst. Vervolgens werd het lampje zo geplaatst dat deze via de spiegel, recht in de lens terecht komt. Door het scheermesje op een statief te bevestigen en net zo voor de lens te plaatsen, dat het licht van de LED-lamp gehalveerd wordt, maakt het onzichtbare zichtbaar. Bekijk in de onderstaande video uitgebreid hoe de maker dit voor elkaar krijgt.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta