Video: misverstanden in fotografie

sanne 3238
Fotograferen is een kwestie van vastleggen wat je ziet en betere apparatuur zorgt voor betere foto’s. Het zijn twee van de mythes die fotograaf John Greengo vaak hoort. In dit filmpje ontrafelt hij een handvol misverstanden van fotografie.

John Greengo fotografeert al sinds zijn tiende, reist de hele wereld rond op zoek naar mooi beeld en geeft ondertussen verschillende workshops over de fotografiekunst. Tijdens zijn fotoreizen en lessen hoort hij allerlei beweringen over fotografie die niet stroken met de werkelijkheid. In deze video gaat John uitgebreid in op de mythes binnen de fotografie. Zo legt hij uit dat er meer nodig is voor een goede foto dan alleen een dure camera.

Ook gaat hij in op het verschil tussen wat wij met onze ogen zien en wat onze camera ziet. Sommige dingen die wij zien, komen immers nooit goed op de foto te staan terwijl onze camera tegelijkertijd in staat is om details vast te leggen die wij nooit met het blote oog kunnen waarnemen. Al met al een verrassend filmpje dat zeker de moeite waard is om te kijken. Wie weet in welke mythes jij onbewust gelooft.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van vinni

Erg interessante video, aanrader!