Video: indrukwekkende stormbeelden

Video: indrukwekkende stormbeelden

Julian 1458
Vandaag raast er een flinke storm over delen het land, met windstoten tot wel 120 kilometer per uur. Niet echt lekker weer om buiten foto's te maken, of toch wel? De Amerikaanse fotograaf Ryan McGinnis is een 'stormjager', in barre omstandigheden maakt hij indrukwekkende beelden. De stormen die hij in 2014 meemaakte bundelde hij in een 'stormlapse'-video.

De lente is net begonnen, maar de westerstorm die nu over het land raast doet meer denken aan de herfst. Wij blijven lekker binnen, maar er zijn ook waaghalzen die juist dergelijke omstandigheden aangrijpen om op pad te gaan en dat levert spectaculaire beelden op.

Dat bewijst deze video van Ryan McGinnis. De Amerikaanse fotograaf maakt foto's van stormen en is vorig jaar ook begonnen met het maken van timelapse-opnamen. Dat doet hij met zijn Canon EOS 20D en EOS 50D, in combinatie met een Samyang 14mm f/2.8-ultragroothoek en Canon EF 17-40mm f/4L-lens.

McGinnis maakt iedere seconde een foto en plakt deze vervolgens aan elkaar wat resulteert in een timelapse-video, in dit geval dus een stormlapse! Het filmpje bestaat uit een verzameling van de meest indrukwekkende stormen die de fotograaf in 2014 vastlegde.

Wil je meer werk zien van Ryan McGinnis? Neem dan een kijkje op zijn Flickr-pagina.