Video: Gebruik je reflectiescherm goed

Video: Gebruik je reflectiescherm goed

Senta Bemelman 700
Een reflectiescherm gebruiken lijkt misschien makkelijk, maar in de praktijk vergt dit enige kennis. Bekijk snel hoe je dit fotografie-accessoire goed gebruikt!

In de fotografie heb je veel accessoires om het licht te verzachten. Met een reflectiescherm verzacht je het door het te reflecteren. Waar je het reflectiescherm houdt, is erg belangrijk voor het resultaat. Houd dit liever niet laag onder je model.

Lichtbron

Wanneer je in de studio met licht werkt. Kun je een reflectie wel onder het gezicht van je model plaatsen. Dit doe je als ‘fill light’, oftewel: als tweede lichtbron. De belangrijkste lichtbron wordt ‘key light’ genoemd. Wanneer je het reflectiescherm op locatie als key light gebruikt en in een lage hoek gebruikt, krijg je schaduwen. Kies liever voor een hoge hoek.

In de onderstaande video gaat fotograaf Joe Edelman dieper in op het gebruik van een reflectiescherm.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta