Video: Fotografiewijsheid van Steve McCurry

Video: Fotografiewijsheid van Steve McCurry

Senta Bemelman 698
Fotojournalist Steve McCurry deelt zijn fotografiewijsheid uit jarenlange ervaring in een video. Een aanrader voor reis(fotografie)fanaten.

Straatfotografie

Op reis levert Steve zich vooral over tot straatfotografie. Op de straten in diverse steden vangt hij de unieke gezichten van de wereld en  vereeuwigt ze met zijn camera. Zijn advies luidt: “Goede foto’s groeien niet aan bomen. Als je een goed onderwerp herkent, laat deze dan niet uit je handen glippen. Ga ervoor!”

Bij straatfotografie moet je anticiperen. Je hebt vaak niet de mogelijkheid om een model te kiezen en zorgvuldig te laten poseren. Vaak zie je in een luttele seconde een interessant onderwerp en moet je direct kijken hoe je hem of haar goed op de foto krijgt. Je observeert de omgeving, analyseert zonder actieve deelneming.  Deze spontaniteit en onvoorspelbaarheid zijn een goede training wanneer je begint met fotograferen. Door je omgeving te bestuderen en mooie fotomomenten leert herkennen, bouw je ervaring op en groei je als fotograaf.

Steve McCurry

Steve is meer dan dertig jaar actief als fotograaf en fotojournalist. Hij beperkte zich nooit tot de landsgrenzen van Amerika, waar hij opgroeide. Hij reisde de wereld af en sierde diverse covers en behaalde vele tijdschriften.  
Bekijk de interessante video hieronder of lees meer over Steve McCurry op Picture Correct of zijn website.


 

Foto's: Steve McCurry

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta