Video: Fotografeer het blauwe uur in Leiden

Video: Fotografeer het blauwe uur in Leiden

Senta Bemelman 467
Tijdens het blauwe uur kun je prachtige foto’s schieten. Kijk hoe je in leiden mooie foto’s maakt op dit tijdstip met behulp van deze handige video.

Als je graag landschappen fotografeert, dan weet je dat je betere foto’s krijgt tijdens de magische uren. In de ochtend en avond heb je diverse tijdstippen waarop je mooie resultaten krijgt. Dit heeft allemaal te maken met de opkomst en ondergang van de zon.

Blauwe en gouden uur

In de vroege ochtenduren, voor de zonsopgang, is de hemel blauw gekleurd. Ook in de avonduren na de zonsondergang krijgt de lucht weer een blauwe gloed. Dit wordt ook wel het blauwe uur genoemd. In tegenstelling tot het gouden uur, krijg je op de blauwe tijdstippen een koele kleurtemperatuur in je foto. Lees hier meer over het fotograferen van de zonsopkomst en-ondergang.

Leiden

De stad Leiden is erg fotogeniek. Ook voor mooie avondportretten. In de grachten wordt straatverlichting mooi weerspiegeld. Fotograaf Brendan van Son laat in een video zien hoe hij de pracht en het karakter van de stad tijdens het blauwe uur vastlegt. Ga na het kijken van de video zelf op fotografie-avontuur in Leiden!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta