Video: Elementen toevoegen voor creatieve foto’s

Video: Elementen toevoegen voor creatieve foto’s

Senta Bemelman 495
Bij fotomanipulatie kun je misschien een negatief gevoel krijgen. Dit betekent dat je knutselt aan je foto’s en wordt door veel fotografen als not-done beschouwd. Maar je kunt door middel van goed gekozen elementen juist een opvallende plaat krijgen!

Als je de basis van Photoshop begrijpt, is het leuk om nieuwe dingen te proberen. Voeg bijvoorbeeld elementen toe in je foto. Dit soort kiekjes worden ook wel illusiefoto’s genoemd. Door twee totaal verschillende elementen samen te brengen, krijg je vaak verrassend leuke resultaten! Neem bijvoorbeeld een wasmachine waarbij de trommel de doorgang lijkt tot een andere wereld.

Videotutorial

In de onderstaande videotutorial leer je stapsgewijs hoe je elementen in je foto plaatst en hoe je het uitzicht vanuit een vliegtuigraam drastisch verandert.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Creatief

Proberen is de sleutel tot een leuke trucage- of illusiefoto. Let daarbij op overeenkomsten in textuur of kleur bij beide onderwerpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta