Video: Een vuurfontein in je foto's

Video: Een vuurfontein in je foto's

charlottelipic 3913
Dat de creatieve mogelijkheden in fotografie met huis- tuin- en keukenproducten oneindig zijn, blijkt maar weer uit deze video. Evan van PhotoExtremist.com legt in 'Steel Wool Photography Tutorial' uit hoe je met een garde uit je keukenla, een bol staalwol en je camera op een lange sluitertijd spectaculaire foto's kan maken.

De licht ontvlambare staalwol stop je in de garde die je vervolgens vast maakt aan een touwtje met iets van een handvat. Daarna is het enkel nog een kwestie van je camera op statief, een lange sluitertijd instellen, de wol aansteken en de garde rondzwaaien. Het resultaat is een ware fontein van vuur in je foto.

Wanneer je met ontvlambare producten werkt, is dit natuurlijk niet geheel zonder risico. In de video van PhotoExtremist wordt uitgelegd op welke locaties je dit experiment veilig uit kunt voeren en welke staalwol je het best kunt gebruiken. De wol kun je makkelijk online kopen, bijvoorbeeld via de site van Politoeren. In kleine hoeveelheden is staalwol voor een paar euro verkrijgbaar.