Video: Camerakwaliteit versus fotografievaardigheden

Video: Camerakwaliteit versus fotografievaardigheden

Senta Bemelman 543
Als beginnend fotograaf ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste camera. In deze video zie je in hoeverre de kwaliteit van de camera belangrijk is, in vergelijking met de vaardigheden van de fotograaf.

De discussie over het belang van de kwaliteit van de camera voor betere foto’s woedt al ruime tijd in de fotografiewereld. Maar hoe belangrijk is het om een geavanceerde camera te hebben? In de onderstaande video zie je hoe een fotograaf met weinig kennis omgaat met een dure camera, terwijl twee professionele fotografen met een goedkopere varianten aan de slag gaan.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

In de video zie je dat de kwaliteit van de camera slechts een fractie van fotograferen is. Uiteraard is het belangrijk dat je de juiste instellingen gebruikt, maar wat vooral opvalt is de compositie en creativiteit van de professionele fotografen. Zij gebruiken meer attributen, letten meer op waar deze staan en maken gebruik van de omgeving of de kleding. Ook zie je dat de professionele fotografen nauwkeuriger aanwijzingen aan het model geven en weten wat zij willen.

Wat viel jou op in de video? 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta