Video belichting: LED-licht gebruiken

Video belichting: LED-licht gebruiken

Senta Bemelman 358
Bij videografie is belichting even belangrijk als in de fotografiewereld. Leer meer over het gebruik van LED-licht bij video-opnamen.

Als je video’s maakt, kun je op diverse manieren je onderwerp belichten. Hiervoor kun je een reguliere, constante lichtbron gebruiken. Hierdoor krijg je een goede belichting. Een interessante optie is LED-licht. Dit kun je vaak in de vorm van LED-panelen tegen komen.  Een voordeel van dit soort licht is dat de accu langer meegaat en de lamp minder warm wordt.

Speel met de belichting en plaats het LED-paneel op een statief. Laat deze het liefsten van bovenaf op je model schijnen, zodat het licht minder vervelende schaduwen in het gezicht oplevert. Daarnaast is dit ook fijner voor je model omdat het felle licht niet in de ogen schijnt. Bekijk hieronder nog meer handige tips.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta