Video: 8 tips voor creatieve smartphone-foto's

Video: 8 tips voor creatieve smartphone-foto's

Julian 1122
Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone als primaire camera. Ook fotografen die wel een 'serieuze' camera gebruiken, maken vaak kiekjes met hun telefoon. Je hebt 'm immers altijd bij de hand! In dit filmpje krijg je acht tips voor het maken van creatieve foto's met je smartphone.

Telefoons zijn vandaag de dag in staat om behoorlijk goede foto's te maken. De mogelijkheden zijn echter wel wat beperkt in vergelijking met een 'echt' fototoestel. Of toch niet?

In dit filmpje laat fotograaf Richard Schabetsberger zien hoe hij creatieve foto's maakt met zijn telefoon en wat eenvoudige hulpmiddelen. De eerste tip is misschien wat extreem - wij zouden ons waardevolle smartphone niet zomaar aan een ballon in de lucht laten bungelen - maar er zitten ook handige eenvoudige tips bij.

Zo laat Richard bijvoorbeeld zien hoe je een zonnebril kunt gebruiken als filter voor je cameratelefoon. Ideaal op vakantie! Tot slot krijg je zelfs te zien hoe je van je telefoon met behulp van een doos en een stuk glas of een lens een heuse projector maakt.