Video: 7 bekende fouten bij portretfotografie

Video: 7 bekende fouten bij portretfotografie

Senta Bemelman 728
Fouten zijn onvermijdelijk wanneer je begint met fotografie. Vooral in de portretfotografie kunnen fouten opvallen. Leer van deze 7 bekende fotografiefouten.

Als je een portretfoto maakt, kun je misschien zo erg op het gezicht van je model en de instellingen gefocust zijn dat je de boom op de achtergrond over het hoofd ziet. Het resultaat: er groeit een boom uit het hoofd van je model in de foto. Leer van je fouten en voorkom de fouten die in de onderstaande video worden aangekaart.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta