Video: 6 fotografen maken portretfoto's van 1 man

Video: 6 fotografen maken portretfoto's van 1 man

Joni Hendrix 66851
Onlangs heeft Canon een interessant experiment uitgevoerd om de kracht van het perspectief in portretfotografie te laten zien. Canon liet zes fotografen onafhankelijk een portret schieten van een man genaamd Michael. Maar er was een twist: elke fotograaf kreeg iets anders te horen over Michaels achtergrond.

Michael, een acteur, deed zich bij iedere fotograaf anders voor. Zo was hij een self-made miljonair, iemand die een leven gered had, een ex-gevangene, een commerciële visser, een paragnost en een herstellende alcoholist. Hij deed zijn best om de persoonlijkheid van ieder karakter goed te laten zien. Dit experiment, genaamd Decoy, was bedoeld om te laten zien dat een foto meer wordt gevormd door de persoon achter de camera dan door de persoon die wordt gefotografeerd. 

afbeelding van Niels Volders

Ik zou eerder zeggen dat het een mix is van model en fotograaf, als het model eerlijk was geweest, en de juiste atmosfeer aanwezig was hadden we een portret gekregen dat echt iets over deze persoon zegt, hoewel ik graag mensen in een positie of pose duw die ze niet direct gewoon zijn zal een goed portret nooit ten stand komen moest de geportretteerde iets hebben moeten doen waar hij volledig niet mee akkoord is.