Video: 5 tips voor fotoshoots

Video: 5 tips voor fotoshoots

Joni Hendrix 1138
Heb je mensen gevraagd voor een fotoshoot of ben je benaderd om mensen te fotograferen? Goed bezig! Maar een fotoshoot kan erg spannend zijn, zeker als het je eerste keer is. Daarom kan het geen kwaad om enkele tips van een ervaren fotograaf te ontvangen. Jasmine Star deelt vijf fotografietips met je, zodat je meer uit je fotoshoots kunt halen!

Als je een shoot hebt, zoek je vaak enkele locaties uit. Volgens Jasmine is het belangrijk om niet meteen naar de beste plek te gaan. Waarom niet? Bekijk onderstaande video voor de uitleg en meer tips!

Project

Ben je bewust van je rol als portretfotograaf en sta ook stil bij het feit hoeveel invloed je hebt op het uiteindelijke resultaat van de foto. Uit een project van Canon bleek namelijk dat een foto meer wordt gevormd door de persoon achter de camera dan door de persoon die wordt gefotografeerd. Kijk hier voor meer informatie over het project. Eerder zagen we ook een video met tips voor het schoonmaken van de camerasensor.

afbeelding van Gilbert

Voor een buitenshoot, vertel je klant/vrienden/familie dat je op jou voorwaarden foto's gaat maken, als het licht goed is, als de tijd goed is. Niet op een zondagmiddag als het totaal grijs is.

afbeelding van Thomas

Bedankt, Gilbert. Goede tip!