Video: 5 tips voor de belichting van trouwfoto's

Video: 5 tips voor de belichting van trouwfoto's

Dalindcy Koolhoven 2128
Trouwfotografie is een vak apart. In deze video deelt trouwfotograaf Ryan Brenizer zijn vijf belangrijkste tips voor de belichting bij trouwfotografie. Waar moet je op letten? Wat voor effecten kun je toepassen? Ryan weet er alles van.

Ryans tips op een rij

  • Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. 'Hoe meer kunstmatig licht je meeneemt, hoe minder ruimte het bruidspaar heeft', zegt Ryan in het filmpje. Spelen met natuurlijk licht is altijd beter.
  • Gebruik tegenlicht. Ryan houdt ervan om met tegenlicht te spelen. Hij benadrukt dat tegenlicht nooit direct in de lens van je camera moet schijnen, liever iets erboven of ernaast. 
  • Gebruik de techniek genaamd 'Light Grenade'. Ryan legt deze techniek uit als een manier om een lichtbron als een soort explosie van licht te gebruiken. Het onderwerp van je foto zal dan erg donker uitvallen, wat heel mooi kan uitpakken!
  • Breng het licht dichterbij. Hier wordt Ryan een beetje technisch, maar hij houdt het zo simpel mogelijk. Hij legt uit dat hoe dichter je een lichtbron bij je onderwerp brengt, hoe feller en lichter de kleur van het licht wordt. Hetzelfde geldt voor de schaduwen. 
  • Continu licht. Als laatste legt Ryan uit hoe je continu licht kunt gebruiken. 'Dit kan een heel duur kunstmatig licht zijn, maar ook iets simpels als een gloeilamp', zegt hij. Hoewel hij natuurlijk licht het allerfijnst vindt, raadt Ryan kunstmatig licht aan in plaats van een flitser. 'Als je een flitser gebruikt, moet je steeds naar de foto's die je net gemaakt hebt kijken of het er een beetje mooi uitziet. Dat kost tijd die je eigenlijk niet hebt.'