Video: 5 Photoshop-technieken binnen 99 seconden!

Video: 5 Photoshop-technieken binnen 99 seconden!

Senta Bemelman 584
Wil je in een kort tijdsbestek je Photoshop-vaardigheden verbeteren? Met deze handige videotutorial heb je dit binnen no-time voor elkaar!

Vieotutorials zijn een fantastische manier om te leren als fotograaf. Dit komt doordat je theorie en praktijk combineert en je direct ziet hoe je instellingen toepast. In de onderstaande video zie je hoe jouw foto’s binnen 99 seconden beter worden in Photoshop. Handig!

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Oefenen

Blijf vooral oefenen in Photoshop. Hierdoor krijg je snel technieken onder de knie. Zoek bij het uitproberen van nieuwe technieken naar andere videotutorials op bijvoorbeeld YouTube. Veel gebruikers delen hier handige manieren om foto’s te bewerken. Net als tijdens het fotografen is ook de nabewerking een persoonlijk proces, waarbij je jouw eigen manier moet ontdekken. Probeer verschillende tutorials uit en kies de technieken die bij jou passen!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta