Video: 5 Camera-hacks in 1 minuut

Video: 5 Camera-hacks in 1 minuut

Senta Bemelman 522
Met camera-hacks kun je op een gemakkelijke en vaak ook goedkope manier toffe effecten in je foto verwerken. Deze vijf hacks zie je in een minuut voorbij komen.

In de fotografiewereld zijn er veel camera-hacks. Dit zijn snelle en makkelijke manieren om betere foto’s te maken. Vaak worden hiervoor producten gebruikt die je waarschijnlijk zelf in huis hebt. Het leuke aan camera-hacks is dat ze vaak erg toegankelijk zijn. In de onderstaande video zie je in vogelvlucht hoe je toffe effecten krijgt door producten zoals een CD, plastic tas of lucifer.

1: Plastic tas diffuser

Gebruik de plastic tas om je ingebouwde of externe flitsers. Hierdoor wordt het licht verdeeld en krijg je een mooie, zachte belichting.

2: Handdoek voor video’s

Wil je een mooie beweging van links naar rechts filmen, maar beweeg je te veel wanneer je dit vanuit de hand doet of met een statief loopt? Leg een handdoek op een brede tafel, plaats je camera erop en trek de handdoek van de ene zijde naar de andere. Het resultaat: een mooi effect met stabiel beeld.

3: Neppe bokeh achtergrond

Vind je het lastig om zelf een bokeh-achtergrond tot stand te brengen tijdens het fotograferen? Speel vals en gebruik je computerscherm met een bokeh-foto om de achtergrond te sieren. Leer hier hoe je zelf een bokeh-foto maakt.

4: CD lensflare

Hoewel CD’s misschien niet meer echt van deze tijd zijn, heb je vast nog een paar oude exemplaren in de kast liggen. Gebruik deze om (zon)licht te reflecteren en zie hoe je sfeervolle lensflares in beeld krijgt.

5: Aansteker of lucifer lichteffect

Laat je foto opleven door het gebruik van vuur. Houd de lucifer of aansteker tussen je lens en het onderwerp. Stel scherp op je onderwerp en zie hoe de voorgrond door oranje en rode kleuren wordt verlicht. Let wel op dat je het vuur niet te dicht bij de lens houd.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta