Video: 366 keer de zonsopkomst op de foto

sanne 3518
Terwijl jij waarschijnlijk nog volop avonturen beleefde in dromenland, was Denise de Boer al uit de veren. Een jaar lang stond zij elke ochtend voor het krieken van de dag op om de zonsopgang te fotograferen.

Weinig mooier dan een zonsopkomst, niet voor niets is het een populair natuurverschijnsel onder fotografen. Het enige nadeel is dat je er zo verschrikkelijk vroeg je bed voor uit moet om het vast te kunnen leggen. Voor Denise de Boer uit Volendam geen probleem. Of ze de vorige dag nu een feestje had of de straten waren bedekt met een dikke laag ijs, zij stond 366 dagen lang voor dag en dauw op om de zonsopkomst te fotograferen.

Terwijl haar vriend nog in bed lag, vulde Denise haar verzameling foto’s aan die ze op haar weblog met de wereld deelt. Deze week maakte ze haar laatste foto. RTV NH was erbij om dat bijzondere moment vast te leggen. De verslaggever maakte van het moment gebruik om Denise te bevragen over het project en haar toekomstplannen op fotografiegebied. Het filmpje is hier te bekijken.

denise de boer

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne