Verwijder mislukte foto’s niet gelijk

Verwijder mislukte foto’s niet gelijk

Fokelien Broekstra 402
Als je een slechte foto hebt gemaakt heb je de neiging om deze foto’s gelijk vanaf je camera te verwijderen. Wij raden je het verwijderen tot een later moment uit te stellen en eerst lekker te gaan fotograferen

Mooi moment gemist

In de natuur kan op de meest onverwachtse momenten een geschikt fotomoment voorbij komen. Het is enorm jammer als je juist deze momenten mist. Stel het verwijderen van mislukte foto’s daarom uit naar een moment dat je de locatie hebt verlaten en weer in de auto zit. Je kunt je op locatie beter concentreren op de locatie waar je bent en wat je op foto wil zetten. Het is belangrijk om je hoofd erbij te houden.

LCD-schermpje

Het schermpje van je camera staat vaak niet bekend om zijn hoogstaande kwaliteit. Je kunt door een verkeerde zonsinval je foto al verkeerd beoordelen. Sommige foto’s zien er op het grote scherm nou eenmaal beter uit dan op een klein schermpje. Vertrouw daarom niet altijd op je bevindingen die je doet op je LCD-schermpje.

Batterij

Door je LCD-schermpje in gebruik te hebben, loopt je batterij sneller dan normaal leeg. Dit is natuurlijk iets dat je niet wil. Zorg er daarom voor dat je het beeldschermpje op locatie zo min mogelijk gebruikt. Het schermpje heeft nou eenmaal meer batterij nodig waardoor je batterij eerder leeg is.

Wanneer sorteer jij je foto’s?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien