Vertel een verhaal met je straatfoto's

Vertel een verhaal met je straatfoto's

Fokelien Broekstra 316
Op straat gebeurd een heleboel. Ieder mens is op weg met een eigen doel, wat terug is te zien in de manier van lopen of het materiaal dat hij of zij meesleept. In straatfotografie kun je daarom prima een verhaal vertellen in de vorm van storytelling.

Subtiel verhaal

Je hoeft niet perse een heel duidelijk verhaal te vertellen soms kan het al op een hele subtiele manier. Soms kan een man op een bankje al voldoende zijn om het menselijk brein aan het denken te zetten en een verhaal te laten maken. Soms kun je door de actie weg te laten al een beeld creëren die de hersens in beweging brengen.

Veel in beeld

Soms kan het juist mooi zijn om veel in een beeld te laten gebeuren. Een straat met honderden mensen waar ieder een eigen verhaal heeft.  De kunst is om dit geheel niet te druk te laten ogen. Maar hoe zorg je ervoor dat z’n straatfoto waar veel gebeurt niet ‘te druk’ wordt? Er zijn natuurlijk een aantal oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je de situatie in beeld brengt. Of het werken met kleur en zwart wit, ligt bijvoorbeeld een vrouw met een opvallende jas uit in kleur en maak de rest zwart-wit.

Fotojournalist

Een fotojournalist is juist een beroep dat zich in een foto richt op het vertellen van een verhaal. Het is belangrijk dat een fotojournalist de situatie op de juiste manier weet uit te beelden. Dit kan alleen als hij boven op het verhaal zit.

Deel jou mooiste straatfoto in de lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien