Verschillende achtergronden toevoegen in Photoshop

Verschillende achtergronden toevoegen in Photoshop

Aäron Nasarany 490
Voor studiofotografie bestaan er diverse achtergronddoeken in verschillende kleuren. In dit artikel leggen we je uit hoe je in vijf stappen de achtergrondkleur kunt veranderen in Photoshop.

Kleuren

De achtergrondkleur wordt over het algemeen besloten tijdens het fotograferen. Studiofotografen hebben immers verschillende achtergronddoeken tot hun beschikken zodat er voor iedereen wat tussen zit. De kleuren geven een extra sfeer en kunnen het beeld versterken. Kleuren hebben een psychologische werking op ons: geel maakt ons bijvoorbeeld vrolijk. De achtergrondkleur kan ook achteraf worden veranderd door gebruik te maken van één van de bekendste, of misschien wel het bekendste fotobewerkingsprogramma: Adobe Photoshop.

Aaron Nace

YouTube staat vol met handige tutorials, tips, budgettips, lifehacks en doe-het-zelf manieren voor allerlei doeleinden. Ook voor de fotografen onder ons staat YouTube vol met handige tips zoals het YouTube kanaal Phlearn: een YouTube kanaal dat wordt gepresenteerd door Aaron Nace waar hij zijn enthousiasme en kennis met ons deelt over de talloze mogelijkheden die Adobe Photoshop te bieden heeft. In de video hieronder laat Nace zien hoe je in vijf stappen de achtergrondkleur van bijvoorbeeld een portretfoto kunt veranderen. Bekijk de video hieronder!

 

 

Wil je nou op de hoogte blijven van zijn video’s, dan kun je altijd abonneren op zijn YouTube kanaal!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron