Verlies je cameratas nooit uit het oog!

Verlies je cameratas nooit uit het oog!

Fokelien Broekstra 768
Vandaag was er een ontruiming op Eindhoven Airport. Iemand had zijn of haar tas onbeheerd achtergelaten. Iets dat ons als fotografen ook weleens overkomt als we te druk zijn met het maken van het perfecte plaatje.

Dreiging

Een koffer of tas zonder eigenaar is voor veel mensen een teken dat er iets niet in de haak is. Regelmatig zie je het bij fotografische trekpleisters dat een tas of koffer op de grond wordt gestald en dat de eigenaar meters verderop staat te fotograferen. Mensen zien een onbeheerde koffer of tas snel als  dreiging, voor je het weet staat de politie met flink wat mankracht om je heen en draai jij op voor de kosten.

Hou je tas in het oog

Het is makkelijk om je gezelschap aan te wijzen om je tas in de gaten te houden. Makkelijk is het wel, tactisch niet altijd. Want weet jouw gezelschap hoe de tas afgesloten moet worden, zonder dat de helft eruit valt? Als je alleen bent is de kans dat er iets uit je tas gestolen wordt ook erg groot. Het is dus ook je eigen stukje verantwoordelijkheid om je tas in het oog te houden. 

Ben jij je tas weleens uit het oog verloren?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien