Verlaten Tokio door Franck Bohbot

Verlaten Tokio door Franck Bohbot

Nadja Geskus 424
De altijd drukke stad Toiko, ziet er compleet anders uit wanneer de nacht valt. De straten zijn haast verlaten en geven een lege indruk. In het holst van de nacht trok fotograaf Franck Bohbot er op uit om de hoofdstad van Japan te fotograferen.

Franck Bohbot

Eerder deze week plaatste we ook een serie van Franck Bohbot, die prachtige filmachtige beelden van New York bevatte. Nu hebben we weer een serie van Bohbot die we maar wat graag met jullie delen.

Door zijn achtergrond in de filmindustrie heeft Franck Bohbot een andere kijk op fotografie. Zijn foto’s lijken haast stills uit een niet-bestaande film. Zijn foto's van de straten van Tokio zijn niet anders. De straten hullen zich in een uniek, rustig licht. Grotendeels van de stad is naar bed gegaan om te slapen, maar her en der zijn nog arcades, winkels en barren open om de nachtzwervers te vermaken. Bohbot legt op unieke wijze de rust die de straten uitstralen tijdens de nacht vast. Zijn kleurrijke beelden onthullen een zeldzame kant van de bruisende stad en hij vangt de schoonheid van de verstopte, asymmetrische architectuur van de stad, wanneer hij verlaten is.

Slapend Tokio

De serie die Bohbot in Tokio maakte, lijkt verteld te worden vanuit de ogen van een nachtbraker die het onderbewuste van een slapende stad verkend. Het is tegelijkertijd futuristisch en nostalgisch. “ ’s Nachts slaapt de hoofdstad van Japan diep, maar de stad verdrinkt niet in duisternis of in stilte. De zeer veel bezochte plekken van de stad transformeren in een slapende megalopolis. Dan ontdek je het gefluister van de stad, de geheime doorgangen en word je ondergedompeld in de grote typografie en beelden van kindertijd-helden die de duizelingwekkende muren decoreren.”

Franck Bohbot fotografeert verlaten Tokio

Franck Bohbot fotografeert verlaten Tokio

Franck Bohbot fotografeert verlaten Tokio

Franck Bohbot fotografeert verlaten Tokio

Franck Bohbot fotografeert verlaten Tokio

Bohbot

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja