Vergroot je bereik met Instagram Stories

Vergroot je bereik met Instagram Stories

Nadja Geskus 566
Onlangs kwam Instagram met een nieuwe update, en tevens één van hun grootste updates van dit jaar, Instagram Stories. Het kan een goed hulpmiddel zijn om meer volgers te krijgen en om je te verbinden met je volgers.

Instagram Stories

Instagram Stories heeft veel weg van Snapchat. Je kunt momenten delen die niet op je profiel bewaard worden, maar die na 24 uur weer verdwijnen. Foto's en video's worden in een diashow getoond, wat dan jouw verhaal is. Je vindt jouw verhaal bovenaan in het home-scherm van Instagram. Het verschil tussen Snapchat en Instagram Stories is vrij klein. Net als bij Snapchat kun je jouw foto's bewerken grappige effecten. Al jouw volgers kunnen jouw verhaal bekijken en jij kan dus ook de verhalen bekijken van mensen die je zelf volgt. Zodra zij iets nieuws gepost hebben in hun Story komt er een roze ringetje om de naam te staan.

Vergroot je bereik met Snapchat Stories

Waarom Instagram Stories gebruiken?

Klinkt grappig, maar waarom zou je Instagram Stories nou precies gebruiken? Heeft het wel toegevoegde waarde? En is Snapchat dan niet handiger?

Op Instagram kun je snel meer volgers krijgen en is bij veel mensen dan hét platform waar ze de meeste volgers hebben. Zo kun je met Instagram dus hetzelfde doen als met Snapchat, alleen is je bereik veel groter. Kortom, in die zin is Instagram Stories een handiger platform dan Snapchat als je veel mensen wilt bereiken. Tevens is het een handige manier voor jouw publiek om je beter te leren kennen.

Wat moet ik dan delen?

Het grote probleem van Instagram Stories is dat het door fotografen vaak op een verkeerde manier wordt gebruikt. Het is voor jouw volgers niet interessant dat jij bij familie op bezoek bent of dat je je hond hebt gevoerd. Als je dat upload, zul je je volgers verliezen die jou zijn gaan volgen vanwege je fotografie en die komen niet meer terug. Het is dus belangrijk dat je bewust bezig bent met wat je plaatst. Bedenk wat jouw publiek wil zien. Zo kun je bijvoorbeeld filmpjes plaatsen van hoe het er achter de schermen aan toe gaat of plaats bijvoorbeeld tips&trics. Wat mensen ook vaak interessant vinden, zijn filmpjes over je apparatuur. Praat bijvoorbeeld eens over wat jij fijn vindt om te gebruiken. En als je echt een hoop volgers hebt, zou je bijvoorbeeld ook eens antwoord kunnen geven op vragen die je via Instagram krijgt.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja