Licht-accessoires in de fotostudio

Vergelijking: Licht-accessoires in de fotostudio

Senta Bemelman 703
Bij studiofotografie heb je niet alleen veel verschillende lichtbronnen, maar ook veel handige hulpmiddelen. In deze video worden enkele licht-accessoires uitgetest. Bekijk snel de verschillen!

Als je in de studio lichtbronnen direct op je model schijnt, levert dit niet het meest flatteuze licht op. Wanneer je het licht verzacht door middel van zogeheten modifiers, krijg je zachter licht.

Soorten accessoires

Je hebt diverse soorten licht-accessoires. De meest bekende opties zijn de paraplu of de softbox. Een paraplu plaats je met de lichtbron naar ervan op een standaard. Het reflecterende binnenste gedeelte van de paraplu weerkaatst het flitslicht en is daardoor minder hard. De reflecterende binnenkant werkt op dezelfde manier als een reflectiescherm.

Een softbox wordt om een lichtbron heen gevouwen. Het licht wordt door de stof gefilterd en wordt daardoor verzacht en verdeeld. Daarnaast heb je ook een beautydish. Hiermee reflecteer je het licht op een vergelijkbare manier als met een paraplu. In de onderstaande video worden de resultaten van diverse licht-accessoires vergeleken!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta