Vergeet je geheugenkaart niet!

Vergeet je geheugenkaart niet!

Fokelien Broekstra 621
Camerafabrikanten sturen hun camera naar de winkels met het idee dat de winkelier de doos opent bij interesse van de klant om te kunnen laten voelen of de camera lekker in de hand ligt. Super fijn, maar door deze mogelijkheid ben je na aanschaf eerder in staat om je geheugenkaart te vergeten.

Grapje van de camera

De fabrikant stelt de camera zo in dat er bij het maken van de foto een beeld verschijnt op je lcd-schermpje, zonder dat de foto wordt opgeslagen. Hierdoor kunnen klanten in de winkel voelen hoe de camera aanvoelt, ook is er de mogelijkheid om te checken of de foto’s het gewenste resultaat hebben. Als je de camera gekocht hebt staat deze optie nog steeds aan, bij de ene camera kun je drie foto’s maken en dan sluit het zichzelf af, bij andere camera’s kun je oneindig fotograferen zonder dat de camera iets opslaat. Het is natuurlijk een onaangename verassing als je er achter komt dat je geen geheugenkaart in je camera hebt na een half uur fotograferen.

Instellingen aanpassen

Het aanpassen van de instellingen is heel simpel. Voor zowel Canon als Nikon is het aanpassen mogelijk. Voor Canon ga je naar het menu, je kiest de optie Shooting en vervolgens druk je op: Shoot Without Card, zet deze optie op off.
Nikon werkt bijna hetzelfde: Ga naar Custom Settings en kies vervolgens No Memory Card. Stel dit veld in op Release Lock. Je zorgt ervoor dat je geen foto’s kan maken zonder SD-kaart.
 

Hoe heb jij deze instelling ingesteld?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien