Verdwalen om jouw fotografieskills te verbeteren

Verdwalen om jouw fotografieskills te verbeteren

Fokelien Broekstra 363
Als fotograaf moet je niet verlegen zijn, je moet mensen durven vragen om voor jou en je camera te poseren. Veel mensen hebben onbewust veel moeite om onbekenden aan te spreken en een gesprek aan te knopen. Daarom raden wij je aan eens te verdwalen.

Touwtjes uit handen

Verdwalen? Ja verdwalen, soms moet je de touwtjes even uit handen geven. Schakel je telefoons eens uit en loop kriskras door de stad. Als je niet meer helemaal zeker bent welke kant je uit moet, stap je op een inwoner af. Vraag hem of haar hoe je weer terugkomt bij een bepaald punt. Vaak willen ze je graag helpen de weg terug te vinden. Knoop gelijk een gesprek aan over de stad. Wat vinden zij er van? Wat is voor de lokale bewoners een bijzonder punt in de omgeving?

Nieuwe mensen

Door vaker onbekenden aan te spreken, ga je merken dat het steeds soepeler gaat. Je leert nieuwe mensen kennen en leert hoe je iemand het beste kan benaderen. Deze technieken kunnen later weer van pas komen als je een model gaat fotograferen. Je gaat merken dat je makkelijker een gesprek aan kan knopen en de shoot een stuk minder ongemakkelijk is dan de eerste keer dat je het ging doen. 

Ben jij weleens verdwaald?  

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien