Verborgen Photoshop-trucs (video)

Verborgen Photoshop-trucs (video)

Senta Bemelman 458
Begin je net in Photoshop, dan zijn deze trucs je waarschijnlijk onbekend. Leer snel over de verborgen opties waar je veel aan hebt bij de nabewerking.

In Photoshop heb je talloze mogelijkheden met betrekking tot de nabewerking van je foto’s. Daardoor kun je sommige opties over het hoofd zien. Vooral wanneer je net begint met Photoshop, kun je door de bomen het bos niet meer zien. Zo kun je vaak hetzelfde effect op meerdere manieren bereiken zoals de belichting. Het vinden de juiste Photoshop-technieken is ook erg persoonlijk. Probeer diverse opties uit die je in videotutorials ziet en kijk welke jij goed mee overweg kunt.

Verborgen trucs

Wanneer je een foto opent in Photoshop kun je al veel wijzer worden door naar de naam van het bestand te kijken. Begin hiermee. Zo kun je aan de titel van het document zien in hoeverre het beeld is ingezoomd, hoeveel lagen dit bestand heeft, wat voor soort document het is en welk kleurkanaal gebruikt wordt. In de onderstaande video zie je nog meer handige verborgen eigenschappen en mogelijkheden van Photoshop waar jij iets aan hebt als fotograaf.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta