Verbeter je landschapsfotografie met deze tips

Verbeter je landschapsfotografie met deze tips

Robin Rhijnsburger 355
Het fotograferen van landschappen is bij veel fotografen favoriet en levert vaak prachtige plaatjes op. Mocht je hier nog geen ervaring mee hebben, hebben we hier een aantal tips voor je.

Zoek het hogerop

Wanneer je ergens hoog boven staat, heb je meer overzicht. Ook zorgt dit voor een interessanter standpunt dan wanneer je vanaf de grond fotografeert. Nu is het in Nederland moeilijk om een berg te beklimmen, maar denk ook eens aan het klimmen in een boom of een paal. Je zult merken dat het de moeite waard is. Om jouw foto’s tot een hoger level te tillen, moet je het dus letterlijk hogerop zoeken. Let wel op je eigen veiligheid en zorg dat je de juiste kleding draagt!

Heb geduld

Geduld en doorzettingsvermogen zijn twee van de belangrijkste eigenschappen van een landschapsfotograaf. Wanneer je de perfecte landschapsfoto wil maken, moeten de omstandigheden wel optimaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan het weer. Wil je een zonnige foto of juist eentje met een mysterieuze donkere lucht? Soms moet je hierop wachten. Neem dus de tijd en wacht af tot je het plaatje kunt maken dat jij voor ogen hebt. Vaak wordt je geduld beloond. En mocht het weer tegenzitten, geef niet op en probeer het een andere keer opnieuw.

Geef de schaal aan

Om aan te geven hoe groot een berg is, of hoe diep een ravijn is, kun je iets gebruiken om de schaal mee aan te geven. Als er mensen in het landschap te zien zijn, krijg je een beter idee hoe groot de omgeving is. In plaats van mensen, kun je dit ook doen met dieren, vervoersmiddelen of andere objecten. Dit zorgt ervoor dat jouw foto nog meer impact maakt.

Heb jij na het lezen van deze tips landschapsfoto’s  gemaakt die je met ons wil delen? Dit kan in de lezersgallery.