Verander gemakkelijk de achtergrondkleur van jouw portret

Verander gemakkelijk de achtergrondkleur van jouw portret

Senta Bemelman 1401
Vind je de gekozen achtergrond niet flatteus voor jouw portret? Met deze simpele truc verander je moeiteloos de achtergrondkleur van jouw portretfoto!

Color selection

Kies bij het tabblad selectie voor ‘color selection’ om de achtergrond gemakkelijk te veranderen. Houd shift ingedrukt en klik op de delen die je extra wilt selecteren.  Met de ‘fuzziness’ bepaal je hoe zacht de lijnen tussen de aangepaste delen en originele foto worden. Kleur de selectie in met een penseel en gebruik niet de volledige zichtbaarheid van deze tool. Daarnaast kun je ook nog gemakkelijk van kleur veranderen door CTRL en U tegelijkertijd in de drukken. Hiermee kun je de tint, helderheid en saturatie aanpassen, zonder dat je nogmaals met het penseel de selectie moet inkleuren.

 

Probeer ook in verschillende lagen te werken en meng deze om de achtergrond een natuurlijke uitstraling te geven. Dit levert een subtiel effect op, zoals je op de onderstaande foto's ziet. Lees hier hoe je precies met meerdere lagen werkt.

Uitgebreid

Bekijk hieronder een uitgebreide tutorial waarin een andere manier wordt toegelicht om je achtergrondkleur te veranderen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta