Van Groot-Brittannië naar Zuid-Afrika voor gestolen foto’s

Van Groot-Brittannië naar Zuid-Afrika voor gestolen foto’s

Fokelien Broekstra 384
Stelen en ongevraagd publiceren van foto’s is een gevoelig onderwerp voor fotografen. Iedere fotograaf die regelmatig fotografeert heeft vast weleens een situatie meegemaakt. Paul Eustice kreeg ook een onaangename verassing na thuiskomst. Zijn reserve geheugenkaart was verdwenen.

Paul Eustice

Paul Eustice is landschap, reis en avontuur footgraaf. Hij woont in Brighton in Groot-Brittannië. In het najaar van 2016 en het begin van 2017 reisde hij naar Namibië in Zuid-Afrika. Hij was hier betrokken bij een vrijwilligersproject voor het behoud van de natuur. Na zijn vrijwilligersperiode wilde hij het land verder ontdekken.

Hostel

In een hostel waar hij overnachtte liet hij een briefje achter met een oproep naar een reisgenootje. Eustice kreeg reactie van een Chinese backpacker. Ze reisden een week samen door Afrika. Paul weigerde haar foto’s te sturen voor haar blog. Ze heeft een miljoen volgers waardoor een vrijwillige foto-uitwisseling niet nodig leek.

Blog

Na thuiskomst ontdekte Eustice dat  zijn back-up geheugenkaart verdwenen was. Via Facebook kwam Eustice erachter dat de Chinese veertien foto’s van zijn kaartje onbewerkt en met haar watermerk op haar blog had geplaatst.

Confrontatie

Vijf dagen na terugkeer was de fotograaf terug in Namibië. Dit keer met een doel om de Chinese te vinden. En dit slaagde. In haar hostel kwam het tot een confrontatie. Eustice blijft heel rustig  terwijl de Chinese verontrustend overkomt. De Chinese blijft beweren dat ze de geheugenkaart niet gestolen heeft.

Film

Alles wat Paul Eustice heeft meegemaakt heeft hij gefilmd. In het hele filmpje hoor je hem heel rustig praten, zelfs wanneer hij de Chinese confronteert. Zijn doel is om andere backpackers te waarschuwen voor wat hem is overkomen. Wij vinden het een goede leermeester. Hou je eigen spullen goed in de gaten, achteraf je spullen terughalen is veel lastiger dan wanneer je dit achteraf wil doen. Het filmpje is hieronder te zien:


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien