Vader maakt horror fotoreeks met dochters in de hoofdrol

Vader maakt horror fotoreeks met dochters in de hoofdrol

Senta Bemelman 1133
Grimmige monsters die in donkere hoeken schuilen staan in horrofilms vaak lijnrecht tegenover de onschuld van kinderen. Fotograaf Joshua Hoffine gebruikte dit genre als leidraad voor zijn fotoreeks waarbij hij zijn dochters in helse scenario’s fotografeert en zelf ook meedoet.

Halloween staat alweer voor de deur. Wat je kan inspireren tot een fotoshoot met een horrorthema. Deze tijd van het jaar kun je los gaan met schmink, kostuums en gekke accessoires. Dit kan interessante foto’ opleveren!

Joshua Hoffine

De foto’s van Joshua lijken foto's uit horrorfilms. De visagie, setting en belichting zijn krachtig en bij het zien van de foto’s voel je direct een grimmige sfeer. In de fotoserie verkleed hij zich als de meest gruwelijke wezens en jaagt hij zijn dochters de stuipen op het lijf, althans op de foto’s. Sinds hun geboorte zijn de meisjes al echte sterren in zijn foto’s.


In dit soort fotoseries is de vraag altijd hoe veel de kinderen meekrijgen van de enge beelden en sfeer. Is dit een staaltje Photoshop? Of stond hij daadwerkelijk in deze enge kostuums naast zijn kleine dochtertjes? Bij het maken van dit soort foto’s is het altijd belangrijk om rekening te houden met de manier waarop je kinderen blootstelt aan geweld en angstige situaties.  Ben je benieuwd hoe dit op de filmset eraan toe gaat? Bekijk de onderstaande video met beelden uit The Conjuring 2.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta